НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Поредицата Секция „13” с нова експозиция (16.04.2010)
До 14 май модифицираната от бивш хладилен завод галерия „Индустриална 11” представя една изложба, на която основен организатор е Съюз на Българските Художници.

Секция „13” е форум за автори, които се занимават с пърформанс, инсталации, видеоарт, амбалаж, реди мейд, нови медии и други. Участниците имат нестандартно мислене и художествените рамки са по-далеч от вижданията им, представяйки едно уникално визуално решение.

Темите включени в експозицията са както социални, социално-критични, автобиографични, така и екологични, семиотични, автоаналитични, политически, психо-социалноемблематични проблеми на индивида и обществото, на глобализацията и природата.

Изложбата поставя въпроси освен за съвременното изкуство и творческото мислене, но и за съпътстващите го концепции, закономерности и критерии за оценяване и селекция.

Трудно между произведенията могат да се видят работи, изпълнени в традиционни техники, а новата галерия на ул. „Индустриана” 11 чудесно пасва като пространство с тези идеи и предпочитания извън нормите.

Част от участниците на тазгодишното издание на поредицата са Ромил Калинов, Панайот Панайотов, Калоян Илиев-Кокимото, Камен Старчев, Димитър Грозданов, Пенка Минчева, Лора Пармакова, Любен Костов, Иван Русев, Красимир Кръстев-Расим, Венцислав Занков, Ива Яранова Антония Тонева, Ива Кръчмарска, Асадур Маркаров, Михаела Власева и др.


 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!