НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Специално издание на Арт Монако (23.04.2010)
От 29 април до 2 май 2010г. фестивалът на изкуствата в Монако (Art Monaco’10 | Édition Spéciale) открит за първи път през 1998г. тази година ще бъде представен като ексклузивна регионална и глобална платформа за промотиране на съвременно изкуство по средиземноморието.

Залата за експозиции Диагилев, част от известния Грималди форум ще бъде тронсформирана в 35 000 кв.м. галерия и ще представи на посетителите над 2000 произведения на изкуството на добре познати и изгряващи артисти дошли от цял свят: Швеция, Португалия, Австралия, Тайланд,Китай,Германия,Аржентина,Италия,САЩ,Монголия,Израел,Ливан,Франция,Канада,Русия,Чехия,Белгия и други.

Фестивалът излага на показ произведения от различна тематика и техники. Може да се видят акрилни, маслени и акварелни картини, скултури, фотография, видео арт и други. Освен разнообразието от техники и стилове ще могат да се видят и творби на световноизвестни художници като Анди Уорхол, Хартунг, Манзони, Матио,Миро,Пикасо, Поляков, Вазарели, Ведова, Джон Никълсън, Филип Пастор, Хорхе Иглесиас и невидимите му скулптури и много други.

Това престижно събитие предоставя възможност на колекционери и любители на изкуството да се насладят на изобилие от класически,съвременни и авангардни изобразителни техники.

Освен забавленията,фестивалът ще удостои най-добрите участници с подарък като организира шест престижни награди.

"Сърцето на Монако 2010" ще бъде първата категория,която включва в себе си две награди. Първата ще бъде предоставена на този, който с творбата си успее да грабне окото на най-високопоставените посетители на фестивала.За втората награда ще бъде гласувано в присъствието на изявени гости на откриването на събитието.

Следващите четири награди ще бъдат определени от седем членно жури на международната културна сцена.

"Превъзходна награда за художествени качества"


Тази награда ще бъде предоставена на галерията, която показва най-силно изпъкващи художествени качества при излагане на творби.

"Превъзходна награда за екологични мисли"


Галерията, която най-добре е усвоила употребата на рециклирани материали в изложените си творби или, ако промотира екологични идеи ще получи тази награда.

"Превъзходна награда за странна творба"

Тази награда ще отиде при галерията, която е изложила произведението, което е най-ексцентрично,шокиращо,прави на всеки силно впечатление.

"Превъзходна награда за емоциналност"

Тази награда ще бъде предоставена на галерията, която е изложила най-смислената творба, която подтиква към силни чувства всеки посетител.


Grimaldi forum
Grimaldi forum
Andy Warhol,Rudolf Budia Galerie,Austria
Andy Warhol,Rudolf Budia Galerie,Austria
Artilanja,Agathon Galleriy,Australia
Artilanja,Agathon Galleriy,Australia
Aung Kyaw Htet,Thavibu Gallery,Thailand
Aung Kyaw Htet,Thavibu Gallery,Thailand
Carmen Calvo,Art Lounge Gallery,Portugal
Carmen Calvo,Art Lounge Gallery,Portugal
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!