НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Марк Райдън представя нови творби в Ню Йорк (30.04.2010)
Нюйоркската галерия „Paul Kasmin” представя една изложба с нови картини и произведения върху хартия на художника от Града на ангелите - Марк Райдън. Експозицията с продължителност от 29 април до 5-ти юни, ще бъде първата голяма самостоятелна изложба за Райдън в Ню Йорк от 2003 г. насам, както и първата му изява в тази галерия.

В своите завладяващо красиви и майсторски изпълнени маслени картини, Райдън създава своя собствена съвременна митология, която включва образи на различни приказни създания, исторически личности и поп икони. Съпоставяйки безпроблемно зловещи мотиви, като месомелачки и безплътни президенти с приятни за окото съблазнителни пейзажи, художникът създава визия за общество в което заплахата и утехата са неразделно свързани. Тези трудоемки платна умело съчетават величието на испанската и италианската религиозна живопис с декоративното богатство на композициите на старите майстори и съблазнителните текстури на френския неокласицизъм.

Основната тема на изложбата е отнесена към идеализма на 90-те години, като същевременно отчита ролята на кича и носталгията в нашата сегашна култура. "В модерната епоха, сантименталността и красотата са презрени от света на изкуството", обяснява художника. "Тази нова работа изследва границата между привличането и отблъскването в кича, както и между красотата и баналността." Чрез тяхното визуално богатство и сложна символичност, фантастичните пейзажи на Райдън ни канят да влезем в техния свят и да отдадем нашите сетива на чудото.
 
Incarnation, 2009
Incarnation, 2009
The Grinder, 2010
The Grinder, 2010
Virgin and Child, 2010
Virgin and Child, 2010
Pink Lincoln
Pink Lincoln
Olde Tyme Meats, 2010
Olde Tyme Meats, 2010
Riding with the Lord, 2010
Riding with the Lord, 2010
Catherine, 2010
Catherine, 2010
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!