НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Автентичността на новооткрити рисунки от Ван Гог, представени в Париж, бе оспорена от музея "Ван Гог" в Амстердам (18.11.2016)
Автентичността на "неизвестни" рисунки от Ван Гог, представени в Париж, бе оспорена от музея "Ван Гог" в Амстердам. Скицникът е датиран между 1888 г. и 1890 г. – период, в който холандският художник е пребивавал във френския град Арл.

Редица издателства представиха бележник, включващ 65 "неизвестни" рисунки от Винсент Ван Гог, но автентичността им бе оспорена от музея "Ван Гог" в Амстердам. Въз основа на многогодишни изследвания върху рисунки от Ван Гог в колекцията на музея и на други места музейни експерти заключиха, че тези ескизи са имитации на рисунки от холандския художник.

От музея изтъкват като довод за отхвърлянето на автентичността на творбите – качеството на използваното мастило, стила на рисунките и допуснатите топографски грешки.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!