НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Frieze Art Fair 2010 обяви представяне на повече галерии от всякога (12.05.2010)
Днес, директорите на „Frieze Art Fair”, Аманда Шарп и Матю Слотовер, обявиха подробности за тазгодишното изложение. „Frieze Art Fair” е едно от най-влиятелните изложения на съвременно изкуство, което всяка година привлича голямо международно внимание върху динамичната съвременна художествена сцена в Лондон. За седма поредна година спонсори на събитието са „Deutsche Bank”. Frieze 2010 г. представлява селекция от най-добрите съвременни галерии от цял свят, които ще представят забележителни творби на над 1000 от най-иновативните художници в света.

Пиер дьо Век, член на изпълнителния комитет на „Deutsche Bank” каза: "За нас е удоволствие да продължаваме да подкрепяме „Frieze Art Fair”, който се е утвърдил като основно международно събитие в света на изкуството. Ние споделяме интересите на организаторите в областта на съвременното изкуство и сме развълнувани да видим все по-голямото разнообразие на произведения в изложението. "

През 2010 г. във Frieze Art Fair ще вземат участие 168 галерии, което е повече от всеки друг път. Динамиката на галерии от бързо развиващи се територии като Азия и Южна Америка, е балансирана от силен европейски и американски контингент. Новите галерии в основния раздел на изложението включват: „Bortolami”, Ню Йорк (САЩ); „Xavier Hufkens”, Брюксел (Белгия); „Michael Lett”, Окланд (Нова Зеландия).

Директорите Аманда Шарп и Матю Слотовер коментираха, "Имаме удоволствието да съобщим, че „Frieze Art Fair” 2010 получи повече заявления за участия от всякога.”

Програмата „Frieze Образование” е придобила голямо значение за младите хора и децата, посещаващи изложението, тъй като успява да ги запознае с най-доброто в съвременното изкуство, дизайна и културата. Въз основа на успешното партньорство на Frieze с Кралския колеж по изкуствата, „Frieze Образование” ще провежда редовна програма от събития в местното училище.

Детайли за годишната кураторска програма Frieze Проекти, Frieze Разговори, Frieze Кино и Frieze Образование ще бъдат обявени през следващите месеци.
 
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!