НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Филип Райлъндс подаде оставка като директор на колекция Пеги Гугенхайм във Венеция след 35 годишна служба (13.12.2016)
 Фондация Соломон Гугенхайм обяви, че Филип Райлъндс ще се оттегли от поста си като директор на Колекция Пеги Гугенхайм и като директор на Фондацията Гугенхайм за Италия през юни следващата година. По време на своята 36-годишна кариера Райлъндс превърна музея Гугенхайм  в най-посещаваният музей за модерно изкуство в Италия и вторият най-посещаван музей във Венеция.

Първоначално Райлъндс се присъединява към фондация Гугенхайм като администратор на колекцията във Венеция след смъртта на Пеги Гугенхайм през 1979 г. Тогава той все още е докторант в университета в Кеймбридж. Райлъндс е близък приятел на Пеги и сина й.  

В съобщение за пресата, Райлъндс казва, че Пеги е била невероятна жена и колекционер, а грижата за нейната колекция от шедьоври на 20-ти век през всички тези години е било голяма радост за него.

"За повече от 35 години, Филип работи в колекция Пеги Гугенхайм с истинска обич към нейния основател, отдаденост към нейната мисия и сериозната ангажираност към образованието," каза Ричард Армстронг, директор на Музея на Соломон Р. Гугенхайм и фондацията и допълни: "влиянието на работата му може да се види в рекордния брой посетители през 2016 г.; хилядите, които са участвали в стажантската програма на музея, както и многобройните подобрения, които той въведе през управлението си.”
 
През следващите месеци, колекцията ще започне да търси нов директор.
Филип Райлъндс
Филип Райлъндс
колекция Пеги Гугенхайм, Венеция
колекция Пеги Гугенхайм, Венеция
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!