НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Картините на Густав Климт стават дигитални в нова експозиция в Париж (08.05.2018)
Сто години след смъртта му творбите на художника Густав Климт оживяват чрез цифрова технология.

Нова изложба в Atelier des Lumieres или Студио на светлината в Париж позволява на хората да се потопят в художествения свят на гения на Сецесиона. Посетителите могат да се разхождат в и над картини, проектирани около тях в 35-минутна последователност.

Организаторите казват, че галерията е най-голямата по рода си в света. Тя разполага с 140 фиксирани видеопрожектора и 50 високоговорителя, монтирани на 3 300 квадратни метра, в склад построен през 1835 г.

Според режисьора Майкъл Кузигу шоуто разказва за творческия път на Климт.

"Виждаме началото му във Виена, където е млад художник в стила арт деко, а след това бавно достигаме към (виенския модернизъм) Сецесиона, когато Климт напълно се освобождава от от художествения академизъм", каза Кузигу. "Тогава той иска да създаде собственото си движение и там отиваме по-нататък към символизма, към Арт Нуво и така следваме развитието на работата на Густав Климт".

Допълнено с класическа музика, шоуто привлече 60 000 посетители през първите си 10 дни. Някои критици описват преживяването като визуално опияняващо и завладяващо, но също така коментират липсата на аудио обяснения. Можете да решите сами до 11 ноември в Atelier des Lumieres.

 

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!