НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Таня Бругера с изненадваща инсталация в Тейт Модерн (02.10.2018)

Таня Бругера изложи в голямата зала в лондонската галерия Тейт Модерн своя интерактивна и изненадваща творба, която цели да привлече общественото внимание върху съдбата на мигрантите по света, предаде Франс прес. 

Преименуването на Бругера е поредната арт интервенция, която се случав в Turbine Hall, която изучава „положителните аспекти на миграцията и силата на действията на общността. Посетителите също така са поканени да лежат на термочувствителен под, който, когато е изложен на достатъчно топлинна енергия, разкрива скрит образ на сирийския бежанец, който е подкрепян от SE1 United, благотворителната организация ръководена от Натали Бел.
 
Междувременно в съседната празна зала на Turbine Hall посетителите ще бъдат разплакани благодарение на сълзотворен газ, който според организаторите ще „разбие обичайните социални бариери и ще доведе до емоционално споделен отговор“. Бругера описва тази интервенция като „принудителна съпричастност“, противоположна на апатията, която често се вижда в отговор на масовата миграция. 
 
Художничката работил и с Тейт Ексчейндж, образователната група на галерията, по програма, включваща 21 души, които живеят или работят в същия район като Тейт Модерн, която ще продължи и след като проектът за „Хюндай“ приключи. 
 
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!