НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Тържествена церемония по връчване на стипендиите на името на Лука Бекяров в Галерия Сезони (13.11.2018)

За шеста поредна година ще се връчат стипендиите Лука Бекяров за високи постижения в областта на математиката и информатиката. Церемонията по връчването на стипендиите ще се проведе на 14.11.2018 г. /сряда / от 18.30 часа в Галерия Сезони. 

 

Ще бъдат връчени:

 

Стипендия Лука Бекяров за ученици от ХI и XII клас. които имат изключителни постижения в областта на математиката и информатиката. Стипендията е в размер на 3000 лв. Освен това се връчват и три поощрителни стипендии в размер на 1000 лв. Стипендиите за ученици се финансират от семейство Бекярови. 

 

Стипендия Лука Бекяров за студенти от 1-ви до 3-ти курс, включително, във Факултет Компютърни системи и управление на техническия университет. Стипендията е на стойност 2500 лв. / 10 месеца по 250 лв. /. Отпуска се въз основа на академичния успех и постижения в конкурси. Стипендията за студенти се финансира от Еврофутбол ООД. 

 

Конкурсите за стипендиите Лука Бекяров се организират с професионалното съдействие на Фондация ВСause. 

Допълнителна информация за стипендиите Лука Бекяров може да намерите тук:  http://bcause.bg/luka-bekyarov.html"Лука Бекяров беше един от най-ерудираните и модерно мислещи хора в областта на информационните технологии. Лука и неговият екип за първи път въведоха в експлоатация изцяло нова за България централизирана компютърна система за обработка на залозите в реално време. Със своето иновативно мислене, проницателност и авторитет той допринесе в огромна степен за това, което днес представляват компаниите “Еврофутбол”, “Евробет” и “Декарт”. 

 

Лука Бекяров е колекционер на изобразително изкуство и скулптура, с няколко изложби на неговата колекция. 

 

.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!