НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Празнично настроение в Галерия Сезони (04.12.2018)

След поредица големи и впечатляващи изложби тази година, Галерия Сезони отбелязва края на 2018 г. с ежегодната Коледна изложба (от 1 декември). Експозицията съчетава художници представяли творчеството си в Сезони и включва нови непоказвани творби – десетки чудесни идеи за уникален, празничен подарък.

Изминалата година е важна и защото Галерия Сезони отпразнува 25 години от създаването си. Много творци са излагали тук през последния четвърт век от току що завършили, до утвърдени майстори. Повод за гордост е, че много от тях и до днес продължават да показват произведенията си първо в Сезони. Имаме отлична подкрепа и от нашите клиенти, приятели и любителите на изкуството и се надяваме, че отново ще предизвикаме радост с тази специална експозиция. Коледната изложба 2018 обещава да бъде страхотно събитие с голямо разнообразие от нови произведения на изкуството, специални творби подбрани от мениджъра на галерията Маргарита Видралска - живопис, графика, скулптура от български автори на световно ниво.

Включени са утвърдени имена в живописта - Десислава Минчева, Мария Върбанова, Любен Генов, Вълчан Петров, Дора Бонева, Мария Райчева, Владо Руменов, Стоян Филипов-ФИЛ, Николай Русев, Галя Абрашева, Анатолии Станкулов, Владимир Шунев, Димитър Петров. Съобразявайки се с естествения си импулс, художествената еволюция на галерията продължава да насочва вниманието към съвременната скулптура с произведенията на Емил Попов, Георги Георгиев, Валентин Господинов, Петринел Гочев. В експозицията има и оригинално графично изкуство от съвременни майстори – Калина Кралева, Петър Великов, Иван Нинов, Стефан Божков и креативно намигване в карикатурите на Алла и Чавдар Георгиеви.

Галерия Сезони с гордост представя тази богата изложба, посветена на дългата история и продължаващо преоткриване на света чрез изкуството. С представянето на нови произведения от утвърдени художници, част от историята на Сезони, изложбата отвежда зрителя на визуална обиколка в различните видове и жанрове в изобразителното изкуство, събрани от основната визия на куратора. Всяко произведение притежава несъмнена красота, техническа виртуозност и непреходна символика. Всеки автор в тази селекция предизвиква границите на жанровете и медиите, които използва. Живопис, скулптура и графика, всичко от визуалната култура и пластичното изкуство ще насити пространството в Галерия Сезони с празнично настроение и ще Ви прикани да отнесете частица от него у дома.

Както и до сега Галерия Сезони ще продължи да се движи напред с нова визия за бъдещето:  пространство за изкуство в рамките на градската среда, което помага за динамичен обмен на публики, мнения, артистични концепции и послания. 

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!