НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
АВТОПОРТРЕТЪТ НА АРТЕМИЗИЯ ДЖЕНТИЛЕСКИ ВЕЧЕ Е ПРЕД ПУБЛИКА (25.12.2018)
 От декември творбата на Артемизия Джентилески, предизвикала интерес с нейното откриване и атрибуция като автопортрет и същевременно сакрален портрет на Света Екатерина, е пред публика.

През юли 2017 г. Националната галерия, Лондон, придоби наскоро открития автопортрет на най-известната художничка на италианския барок - Артемизия Джентилески (1593- ок. 1654). На 19 декември 2018 г. маслената живопис от 1615-17 г. бе представена в Централната зала на Националната галерия.  От март 2019 г. автопортретът в символиката на Света Екатерина от Александрия ще  предприеме тур на необичайни и неочаквани места (не всички от тях са галерии или музеи) в Обединеното кралство. Нейното "голямо турне" ще започне в Библиотеката на жените в Глазгоу на 6 март (където ще остане до 19 март) точно навреме за Международния ден на жената (8 март 2019 г.).

През 2020 г. (април - юли) Националната галерия ще организира основна монографическа изложба с произведения на Артемизия, първата подобна експозиция във Великобритания. Музеят се надява, че изложбата ще успее да представи повече от тридесет и пет нейни творби от цял ​​свят, за да бъде проследено в подробности развитието на художничката.

Сю Джон, мениджър за развитие  на библиотеката в Глазгоу, казва: "Значението на Артемизия Джентилески е неопровержимо и постигнатото притежание на нейна творба към нашата национална колекция е невероятно вълнуващо. Ние сме развълнувани, че "голямата обиколка" ще започне с Библиотеката на жените в Глазгоу, единственият акредитиран музей, посветен на историята на жените в Обединеното кралство. Освен че сме в състояние да видим тази зашеметяваща работа, очакваме с нетърпение да приветстваме хората да участват в нашите програми за публични събития през този период ".

Артемизия Джентилески се смята за една от най-изявените художници сред последователите на Караваджо, които тя може би е познавала лично чрез баща си Оразио. В епоха, когато жените художници не са се утвърждавали лесно , тя е първата жена, която става член на Художествената академия във Флоренция и има наистина международна клиентела, включително кралски особи.

Директорът на Националната галерия, д-р Габриеле Фаплиди казва: "Това е първата картина на Артемизия, която влиза в публична колекция във Великобритания. Превъзходна творба на един голям художник от европейския барок, е показана в галерията след консервационно лечение и точно навреме за Коледа. Радвам се, че творбата ще бъде център на национално турне през 2019 г. и голяма изложба през 2020 г. "

Rolex Swiss Replica Watches is definitely an very famous watch which offers acres of legroom and a bit more width than in the past. A Rolex Air King Replica watch milgauss replica can be a watch made similar to individuals of the particular brand ones, except, inside a lower cost.

 

 
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!