НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Институтът Met Costume планира грандиозна изложба за 150-годишнината на музея (12.11.2019)
 Изложбата, насрочена за пролетната гала през 2020 г., ще анализира „времевите обрати на модната история“.


Музеят Метрополтън обяви, че пролетната изложба в неговия институт по костюми ще проследи модата от 1870 г. до наши дни като част от честването на 150-годишнината на музея. Озаглавена About Time: Fashion and Duration /от 7 май, 2020 г./, изложбата ще се вдъхнови от концепцията на философа Хенри Бергсън за la durée, или времето, което тече и е неделимо, а съчиненията на Вирджиния Вулф ще служат като „разказвач“ сред експонатите.

Представителите на Met заявиха, че изложбата ще включва 160 примера за женска мода, които обединяват асоциации, свързващи миналото, настоящето и бъдещето. „Модата е неразривно свързана с времето“, казва в изявление Андрю Болтън, уредник, отговарящ за Института по костюми. „Тя не само отразява и представя духа на времето, но и се променя и развива с него, служейки като особено чувствителен и точен часовник. Чрез поредица от хронологии изложбата ще използва концепцията за продължителността, за да анализира времевите обрати на модната история“.

Институтът по костюми набира голяма част от своето финансиране от годишния бал Costume Institute Benefit, известен като Met Gala, който ще се проведе на 4 май 2020 г. Ежегодният Мет Гала бал в Ню Йорк е едно от най-значимите събития в света на модната индустрия. Знаменитостите, които дефилират на червения килим, се оценяват според находките сред аксесоарите и материите на костюмите си, а публиката е многомилионна. Домакини на престижното събитие ще са известни личности от модата и киното Никола Гескиер – творчески директор на ЛуиВиютон, Лин-Мануел Миранда, Ема Стоун, Мерил Стрийп и Анна Уинтур. Изложбата ще продължи до 7 септември 2020 г.

.
.
.
.
.
.
.
.
Анна Уинтур
Анна Уинтур
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!