НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
720 хиляди евро за графика на Пикасо на търг в Париж (01.07.2010)

720 750 евро плати колекционер за графиката „Скромната вечеря” на Пабло Пикасо на търг на Сотбис в Париж на 29 юни, съобщиха от тръжната къща. Очакваната цена за това произведение бе между 180 и 300 хиляди евро.

 

На аукциона бяха предложени изключително графични произведения от колекцията на знаменития търговец на картини Амброаз Волар, която стигна до Сотбис след съдебни дела между наследнците и банката, в която бе депозирана. Седмица по-рано на аукцион в Лондон бяха изтъргувани маслените картини от сбирката, сред които някои непоказвани досега шедьоври на Матис, Дерен, Мане.
Графиките бяха продадени общо за 3, 554 млн. евро. Сред тях най-високи цени достигнаха „Скромната вечеря” на Пикасо, /почти рекорд за тиражно издание/, „Биде” на Едгар Дега, както и графика на „Къпещи се” на Сезан. Маслената картина на Сезан със същия сюжет се смята за едно от първите произведения на кубизма в света и е сред най-важните произведения от историята на модерното изкуство.
Пикасо, Скромната Вечеря
Пикасо, Скромната Вечеря
Едгар Дега,
Едгар Дега, "Биде"
Пол Сезан,
Пол Сезан, "Къпещи се"
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!