НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Калоян Илиев - Кокимото събира нови творби в изложбата Wild Wild East (29.09.2023)
 Новата изложба на Калоян Илиев - Кокимото носи заглавието Wild Wild East. Тя ще бъде показана от 30 септември до 27 октомври в галерия Little Bird Place. Неин куратор е Мартина Йорданова, съобщават от галерията.

„Честата поява на Калоян Илиев Кокимото в самостоятелни и групови изложби понякога ни кара да мислим, че добре познаваме творчеството му, но автори от неговата величина винаги успяват да изненадат своята публика. В изложбата Wild Wild East, която се явява и първата му колаборация с галерия Little Bird Place, ще открием един наратив, който обуславя дълбоката му връзка с животинския свят и характерната за него способност да смесва фикция и реалност в търсене и преиначаване на границите на собствения ни имагинерен свят. Появата на иконичните му герои, представени под формата на рисунки, принтове, колажи, живописни платна и обекти, завладяват и изпълват пространството с ударна доза ирония, която не е самоцел, а умело използван похват, казва кураторката Мартина Йорданова.

Калоян Илиев – Кокимото е роден през 1979 г. във Варна. Завършва своето художествено образование във Факултета по изобразителни изкуства към Университета „Св. св. Кирил и Методий”, Велико Търново, магистърска степен - специалност Педагогика на обучението по изобразително изкуство, специализация „Графика“ (2008), и специализация в графичния департамент на Академията за изящни изкуства „Владислав Стремински“ в град Лодз, Полша (2008). 

.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!