НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Затвориха за посетители Айфеловата кула (29.12.2023)

 Световноизвестната Айфелова кула затвори врати за обществеността в сряда, отбелязвайки исторически момент, тъй като съвпадна със стогодишнината от смъртта на нейния създател Гюстав Айфел. Затварянето се дължи на стачка на персонала, протест, организиран от синдиката CGT срещу стила на управление на Societe d'Exploitation de la Tour Eiffel (SETE), оператор на кулата. Тяхната критика към подхода на управление намекна за потенциална катастрофа, опасение, което доведе до временно спиране на операциите в една от най-емблематичните забележителности на Париж.

 

Стачката, планирана да съвпадне със знаменателна дата, беше ярък контраст с почитта на френския президент Еманюел Макрон към Гюстав Айфел. Площада около сградата остана отворен, позволявайки на посетителите да участват в честването, макар и от разстояние. Най-горният етаж на кулата също ще бъде затворен следващия месец за годишно преобразяване, което допълнително подчертава продължаващите трудови проблеми в паметника.

Затварянето на Айфеловата кула, която привлича близо седем милиона посетители годишно, има значителни последици. Тъй като три четвърти от тези посетители са чужденци, международната репутация на тази туристическа атракция е заложена на карта. Посетителите, закупили електронни билети, бяха посъветвани да проверяват имейлите си за актуализации, малка утеха за прекъснато посещение.

Продължителността на стачката не е ясна и въздействието й обхваща Олимпийските игри в Париж през 2024 г. Айфеловата кула, която обикновено посреща около 20 000 посетители на ден, трябваше да спре работата си в ден, който имаше историческо значение. Затварянето разкрива дълбоко вкоренените трудови проблеми в паметника и поставя въпроси за бъдещето на една от най-големите туристически атракции в света.

 
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!