НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Националната галерия в Лондон с впечатляваща изложба на Ван Гог като част от честванията на своята двестагодишнина (10.05.2024)

Националната галерия в Лондон ще отбележи годишнината от създаването си през 1824 г. с хитова изложба за Ван Гог. The Art Newspaper разкри, че експозицията ще се фокусира върху периода на художника в Прованс, където той създава най-великите си творби.

Националната галерия в Лондон е най-подходящото място за феерия на Ван Гог, тъй като едно от най-големите й съкровища е оригиналната версия на "Слънчогледите".

Въпреки че изложбите рядко се обявяват толкова рано, "Ван Гог: Поети и любовници" е планирана да продължи от септември 2024 г. до януари 2025 г. Ще има най-малко 50 творби, главно картини, заедно с някои рисунки. Това ще я превърне в най-голямата изложба на Ван Гог в Обединеното кралство след тази на Кралската академия през 2010 г., което привлече 411 000 посетители.

Изложбата на Националната галерия ще започне с периода, когато Ван Гог е в Арл. Той пристига там от Париж през февруари 1888 г., търсейки мощната слънчева светлина на южна Франция. След като първоначално отсяда в малък хотел, по-късно той наема стая над кафене и след това се премести в Жълтата къща, където посреща Пол Гоген.

 
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!