НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
На 3 май в Софийска градска художествена галерия за пръв път ще бъде проведено единственото по рода си „БИЕНАЛЕ НА ХАРТИЕНОТО ИЗКУСТВО”, част от „Хартиен Арт Фест София 2011” (03.05.2011)

Откриването на „Биеналето на хартиеното изкуство” ще се състои на 3 май, вторник от 18 часа в Софийска градска художествена галерия.
Биеналето ще стартира своята програма с изложба, под надслов: „ В хармония с природата”. 

Експозицията в Софийска градска художествена галерия ще събере на едно място произведения на автори като Александър Тиеме, Анна Бояджиева, Гахае Парк, Димитър Овчаров, Джинуон Чан, Зорница Пискулийска, Ива Кръчмарска, Кумой Яджима, Лииса Малкамо, Михал Кукла, Одри Стоун, Ричард Суини, Сеун Уо Хуан, Сюзан Швалб, Хелене Чачер, Хелън Фредерик, Хелън Хийбърт, Хироаки Асахара, Цин Чун, Чaрмиан Полак, Яника Пирна.  В своето творчество всички тези художници предпочитат хартията като материал. Чрез нея те могат да изразят различни свои идеи. Хартията е материал, който е изключително податлив на различни творчески манипулации. С хартия могат да бъдат създавани както обемни произведения, така и плоски или релефни творби. Материалът позволява прилагането на различни оцветявания, както и постигането на разнообразни триизмерни ефекти чрез напластявания и фактури.

Представените в изложбата автори показват различни начини за обработване на хартията като материал - чрез горене, прегъване, напластяване, рязане, плетене, дупчене, пресоване, лепене. В зависимост от обработката тя придобива различни свойства и внушава на зрителя различни усещания.

Биеналето на хартиеното изкуство е част от провеждащия се за пръв път у нас „Хартиен Арт Фест  София 2011”. Проектът е дело на Даниела и Тодор Тодорови.
Събитията, съпътстващи проекта, се организират със съдействието на фондация „Аматерас”.

Всички изложби, които ще се състоят в рамките на „Хартиен Арт Фест София 2011”,  ще представят над 100 автори от 36 страни. Творбите на участниците ще бъдат изложени в Софийска градска художествена галерия, Национална художествена галерия, Национална галерия за чуждестранно изкуство, Природонаучен музей, залата за временни експозиции в скулптурния двор на Министерството на външните работи, Арена ди Сердика, галерия „Мазда”.
Куратори на съпътстващите
Хартиен Арт Фест София 2011 изложби са  д-р Талия Врачопулос, Лииса Малкамо, Даниела Тодорова.

Изложбата „В хармония с природата” ще продължи до 29 май в СГХГ.

Джинуон Чан - Наранена душа
Джинуон Чан - Наранена душа
Ричард Суини - Форма в движение
Ричард Суини - Форма в движение
Хелън Чачер - Биещо сърце
Хелън Чачер - Биещо сърце
Цин Чун - Настояще
Цин Чун - Настояще
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!