НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Най-авторитетното международно изложение за изкуство в Азия - Арт Тайпе /Art Taipei / отваря врати на 26 август (26.08.2011)

18-тото издание на Арт Тайпе тази година ще се проведе между 26 и 29 август 2011 г. в Световния търговски център в Тайпе /Taipei World Trade Center/.

Изложението е сред най-професионално организираните платформи за търговия с  азиатскo изкуствo. В Арт Тайпе ще вземат участие както галерии от Корея, Япония и Югоизточна Азия, така и европейски и северноамерикански галерии. Тази година се отчита увеличаване на броя на участващите галерии от Китай и Хонг Конг.

Арт Тайпе е не просто исторически най-значимото изложение за изкуство в Азия, но и най-известното арт събитие през летния сезон в Азия. Всяка година Арт Тайпе отбелязва рекорден брой посетители и значителни приходи от продажбата на произведения на изкуството. Организаторите гордо заявяват, че Арт Тайпе 2011 ще достигне най-величествения си мащаб от своето създаване през 1992 г.

Всяка една от 124-те внимателно подбрани местни и международни галерии – от Токио до Берлин –  са представени в различни програми и категории: Арт галерии, Нови медии, Актуални тенденции в изкуството, Под светлината на прожекторите, Направено в Тайван – в търсене на млади творци.

„Една любов, едно изкуство!” е основно мото на тазгодишното издание. В основата на колекционерството стои страстта към изкуството. Известният немски философ, литературовед, критик и есеист - Валтер Бенямин казва в едно свое произведение „Притежанието е най-интимната връзка, която човек може да има с даден обект.” Тази мисъл по великолепен начин представя жаждата на колекционера да притежава произведението на изкуството.

Именно към колекционерите и търговците на изкуство е насочен и  Арт Тайпе Форум или Азиатски Арт-Икономически Форум в Тайпе,  който ще се проведе в Taipei International Convention Center / TICC / между 27 и 29 август. През трите дни на форума ще бъдат организирани конференции върху две изключително интересни теми,  свързани с развитието на изкуството към днешна дата: “Intellect Art” и “Creative Business”. Конференциите целят да въведат участниците в многообразието на съвременното изкуство както по отношение на неговите форми, така и във връзка с концепциите му. Експерти в областта на изкуството ще споделят своите наблюдения, насочени към бъдещето на пазара на изкуството с оглед настоящия икономически климат в световен план.

В миналогодишното издание на изложението броят на участниците бе 111, сред които 53 международни галерии. Отчетен бе рекорден брой посетители и направени сделки. Петдневните изложби привлякоха  около 40 000 посетители, сред които художници, колекционери, куратори и любители на изкуството от цял свят. Тазгодишното, осемнадесето поред издание на Арт Тайпе се очаква да счупи миналогодишните рекорди и отново да докаже, че заслужава славата си на най-добър международен панаир за изкуство в Азия.

 

 

Logo /1/
Logo /1/
Logo /2/
Logo /2/
Taipei
Taipei
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!