НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Известният български фотограф Бедрос Азинян показва своите “Кръстопъти” в галерия “Анима” (02.09.2011)

Изложбата е част от “Месец на арменската култура и изкуство”, организиран от Общоарменския благотворителен съюз Парекордзаган, арт галерия Анима” и Посолството на Република Армения в България.
Едва ли има нещо по-естествено от това да сме изправени пред различни пътища, да виждаме възможности и правим избор, да търсим нови решения или поставямe ново начало. В своята изложба “Кръстопъти” Бедрос Азинян ни загатва за подобни алтернативи с помощта на фотографията, която също стои на своеобразен кръстопът,  докато пише съвременната история на света. “ Пътят е фотографията, мога да снимам, задавам въпроси и търся техните отговори! А вие поехте ли по своя път  или все още стоите на кръстопът? “, казва по повод своята изложба творецът.
Изложбата „Кръстопъти”  беше показана миналата есен в Париж, след това в Казанлък и във фоайето на Народното събрание в София. Сега тя може да бъде видяна и в галерия “Анима” в хотел Хилтън.
С изложбата “Кръстопъти” Бедрос Азинян или Бедо, както го наричат колегите му, отбелязва своята 50 годишнина. Авторът е добре известен със своите творби у нас и в много други страни, носител е на много престижни награди, публикувал е свои снимки в стотици издания. Включените в изложбата му творби разкриват реални и символични кръстопъти, криещи в себе си философското начало, характерно за творчеството на Азинян.
Цветни и черно-бели фотоси, човешки портрети и  природни пейзажи са творбите, включени  в настоящата изложба. ”Фотографията е нов начин за общуване между хората. Тя не се нуждае от думи, ако без думи съм успял да кажа нещо, така че дори само една от снимките да остане в очите и душата на публиката като спомен, значи съм свършил нещо”, казва авторът.

В специална анотация към фотоизложбата  Росен Коларов, преподавател в НБУ-  София, казва: „ Фотоизложбата на Бедрос Азинян "Кръстопъти" ни припомня, че в живота ни се налага да вземаме важни решения. Понякога от тях зависи бъдещето ни. Някои от пътищата, по които поемаме,  са дълги, продължаваме да вървим по тях цял живот. Понякога  водят до задънена улица и се налага да изберем нов път, да направим отново избор. Много често сме на кръстопът в живота си. Има много и различни възможности, ала ние решаваме, по кой от пътищата да поемем. Животът ни е постоянен кръстопът и избор на посока. Важно е да направиш избора и да повярваш, че това е твоя път."

Изложбата "Кръстопъти” на Бедрос Азинян ще остане в галерия “Анима” до 28 септември.

Фотография на Бедос Азинян /1/
Фотография на Бедос Азинян /1/
Фотография на Бедос Азинян /2/
Фотография на Бедос Азинян /2/
Фотография на Бедос Азинян /3/
Фотография на Бедос Азинян /3/
Фотография на Бедос Азинян /4/
Фотография на Бедос Азинян /4/
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!