НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Излезе неизвестна картина на Марк Шагал (08.01.2010)

Галерия Ben Uri позната още като Лондонския Еврейски музей на изкуствата, организира изложба демонстрираща богатството и дълбочината на колекцията си, като разкрива рядък и невиждан досега шедьовър на Марк Шагал.

 

Тази творба, наречена от Шагал "Apocalypse en Lilas, Capriccio", никога не е била отбелязвана извън архивите и не е показвана или публикувана до сега. Тя ще бъде част от изложбата “Апокалипсис”, на Лондонския Еврейския музей с продължителност 8-31  Януари 2010 г.

 

По думите на председателят на музея Дейвид Гласер “Тази непозната до преди работа е резултат от дълбоко личното преживяване на художника от ужаса и траура на еврейската цивилизация, почти заличена от нацистите. Успоредно с това творбата се  свързва и със скръбта на Шагал за неговата съпруга, починала 8 месеца по-рано. Новините за масовия геноцид идващи от медиите изглежда са причината художника отново да започне да рисува, след повече от 8 месеца на траур“. Най-вероятно е нарисувана през март/април 1945 г.

 

 “Института по изкуства в Чикаго, Музея за модерно изкуство в Париж, Израелския музей и сега Ben Uri в Лондон са четирите международни музея, които са попечители на тази малка по размери (51.1 x 36 cm), но с огромно значение творба.

 

Другите участващи в изложбата художници са:

Дженкил Адлер, Франк Аурбех, Лазар Берсон, Дейвид Бомберг, Моше Елазар Кастел, Натан Двир, Сър Джейкъп Естеин, Марк Гартлер, Джоузеф Хертман РА, Р. Б. Китаж, Леон Кософ, Якоб Крамер, Емануел Леви, Макс Лейберман, Абрахам Лозоф, Бернард Менински, Жаклин Николс, Лейла Писаро, Оровида Писаро, Софи Робъртсън, Исак Росенберг, Ровен Рубин, Д. Симковитс, Симеон Соломон, Клер Уинстан, Алфред Уолмарк, Джоусев Удроу.

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!