НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Една от най-големите картини предлагани от Кристис на търг в Ню Йорк (26.01.2010)

Следвайки рекордния успех от продажбите от търговете „Стари Майстори” и „Изкуство от 19 век” проведени през декември в Лондон, Кристис" ще представи отново „Стари Майстори”, както и картини, рисунки и акварели от 19 век, но този път на търг в Ню Йорк. Аукциона ще се проведе на 27 януари в две части. Този необикновен търг ще включва над 320 творби, представящи най-добрите образци на европейското изкуство от 15-ти до 19-ти век, както и наскоро открити творби от Лукас Кранах Стари, Ян Брьогел, Томас Гейнсбъроу, Гаетано Гандолфи, Луи Леополд Бойли, Жан Батист Камий  Коро и Самюел Палмър. Общо продажбите се очаква да достигнат повече от 48 милиона долара.

Дългата над 6 метра, „Le Pont Sur Le torrent” (оценена на: $ 2-3 милиона) дело на френския майстор от 18-ти век Хуберт Роберт (1733-1808) е една от най-големите картини на стари майстори предлагани някога на аукцион на "Кристис" в Ню Йорк. Тази огромна творба, изобразяваща буен поток от кипящи води на водопад, изсипващи се под дъговиден каменен мост, първоначално е била собственост на Дюк дьо Люинес (1748-1793), който я е поръчал за трапезарията на пищната си къща в Париж. Един от следващите й собствениците е американския магнат Уилям Рандолф Хърст, които поставил картината в замъка си в Лонг Айлънд. Изложената в галериите на „Кристис” в Рокфелер център „Le Pont Sur Le torrent” става отново достъпна за погледите на публиката след повече от 50 години.

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!