НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
“Hauser & Wirth” откриват нова галерия в Лондон (16.02.2010)
Водещата международна галерия “Hauser & Wirth” обяви плановете си да открие ново изложбено пространство през есента на 2010 г. в Лондон. Галерията ще заема целия партерен етаж на новопостроената сграда на „Савил Роу, 23”, представляващ освободено от колони помещение, чийто суров вид и високи по 6 метра тавани, придават усещането за индустриално помещение. За откриваща изложба е избрана френската художничка и скулпторка Луиз Буржоа, за която от Tate Modern казват че, е един от най-значимите артисти в света.

"Щастливи сме да прибавим „Савил Роу, 23” към нашите изложбени пространства. Тази нова галерия в сърцето на Лондон ни предлага освен отлично разположение и помещение позволяващо на нашите артисти по-големи изложби и по-обширни инсталации." каза Иван Вирт, председател на „Hauser & Wirth”.

Завършена през 2009 г., сградата на „Савил Роу, 23” е разработена и проектирана от архитектите на Ерик Пери. С площ над 15,000 квадратни метра, новото пространство на „Hauser & Wirth” ще бъде в допълнение към съществуващите вече в Лондон, техни изложбени пространства намиращи се на "Пикадили, 196А”, “Old Bond Street, 15”, както и в Southwood Garden, което е предназначено за външна скулптура.

Галерия „Hauser & Wirth” е наела архитекта Анабел Селдорф за оформлението на двете зали на партерния етаж, намиращи се вляво и вдясно от главния вход. Нейни предишни проекти включват съществуващите вече галерии на „Hauser & Wirth” в Лондон, Цюрих и Ню Йорк, както и галерия „Neuе”, Ню Йорк.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!