НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Под формата на изкуство гигантски мравки нахлуват в колумбийския конгрес (23.02.2010)
Стотици големи мравки изработени от фибростъкло и оцветени в черно и кафяво покриват фасадата, колоните и прозорците на сградата на колумбийския конгрес в Богота. Това необичайно произведение на изкуството е дело на колумбийския скулптор Рафаел Гомес Барос . За него авторът обясни, че символизира човешката миграция и няма политически характер.

Със своята творба, изобразяваща нашествие на мравки, което "представя имиграцията и глобализацията , се опитвам да провокирам размисъл върху това на което ставаме свидетели всеки ден и също така да подобря познанията на хората за паметниците ни", каза Барос .

Нестандартното произведение е наречено от създателя си "Casatomada" (наематели на къща). За осъществяването му скулпторът изработва общо 1300 броя мравки, като всяка една от тях е с дължина от 95 см. Фигурите са създадени с помощта на специална смола и фибростъкло и са монтирани върху фасадата на законодателния щаб.

Уникалната творба ще остане монтирана върху конгресната сграда до 26-ти март 2010г., два дни по-късно ще бъде инсталирана върху паметника „Los Heroes” („Изчезналите герои”), разположен на главна пресечна точка в северната част на колумбийската столица.

37-годишният Барос, който е изучавал пластика в Богота, сподели, че през юни "Casatomada" ще бъде изнесена от страната и изложена върху различни паметници на културата в Аржентина, Мексико, Чили, САЩ, Канада, Испания и Германия.

"Casatomada"

"Casatomada"

"Casatomada"
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!