НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Портрети на Анди Уорхол в Лондон (24.02.2010)
Галерия Оливия ще приюти изложбата "Анди Уорхол: Портрети". В нея са включени картини, уникални графични отпечатъци и филми. Зрителите ще могат да се наслаждават на тези превърнали се в културни икони произведения от 17 март до 9 май 2010 г.
Пространната и добре структурирана селекция ще срещне любителите на изкуството с някои от най-прочутите творби на Уорхол, в които изпъква неговият отличителен стил. Сред моделите личат имената на шведската актриса Ингрид Бергман, фотографа Робърт Мейпълторп, китайския политически лидер Мао Дзе Дун и кралица Елизабет II. Особено впечатление прави уникалният автопортрет на Уорхол от 1965 г., придружен от фотография на художника.
Наред с тези произведения, ще бъде излъчена и изключително рядка селекция от 13 „живи портрета”. Уорхол прави тези кратки филмчета, чийто общ брой възлиза на около петстотин, между 1964 и 1966 г. Черно-белите кадри, заснети с 16 милиметрова статична камера, са запазили образите на известни и неизвестни посетители на неговото ателие.
Като цяло експозицията разкрива един особено важен период в творческата биография на Уорхол, през който търсенията му се ориентират в различна посока. Именно по това време той започва да се отвръща от строгата премереност на образите и насочва окото си към изкуствения блясък в живота на звездите.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!