НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Легендарни образи от шейсетте на изложба в Лондон (01.03.2010)
От 7 март до 7 април 2010 година, галерия „Bonhams” в Лондон ще бъде домакин на изложба с портретни снимки от 60-те години, дело на световно известния фотограф Дейвид Бейли. Петдесет години след едно десетилетие, което промени нашата културна история, тези фотографии отбелязват период на спонтанност и упадък, улавяйки блясъка и хедонизма на епохата. Сред известните лица увековечени от Бейли са Мик Джагър, Майкъл Кейн, Джон Ленън, Пол Маккартни, Катрин Деньов, Бриджит Бардо и красивата Джийн Шримптън. Снимките за изложбата, озаглавена „Pure Sixties. Pure Bailey”, са избрани лично от Бейли и ще бъдат предложени за продажба в ограничен тираж.

Роден в източен Лондон през 1938 г., Дейвид Бейли развива своя интерес към фотографията по време на назначението си от RAF (Royal Air Force) през 1956 г., правейки снимки на екзотичните места, които го заобикалят. Година след завръщането си в Лондон, Бейли започва работа като професионален фотограф и през 1960 г. от „Вог” му предлагат договор. За този момент от живота си Бейли споделя : "Когато от „Вог” ми предложиха да ми плащат за да снимам по цял ден красиви жени, си мислех, че сънувам.”

Известен със своите изразителни и същевременно семпли портрети, Бейли снима някои от най-влиятелните културни фигури от последните няколко десетилетия като Ив Сен Лоран, Йоко Оно, Дейвид Лийн, Франсис Бейкън, Салвадор Дали, Анди Уорхол, Майкъл Кейн и още много други. Освен това изготвя обложки за албуми на музиканти като "Ролинг Стоунс" и „Оейзис” и е режисьор на документални филми. В момента планира изложба на свои скулптури.
John Lennon & Paul McCartney, 1965
John Lennon & Paul McCartney, 1965
Sharon Tate & Roman Polanski, 1969
Sharon Tate & Roman Polanski, 1969
Mick Jagger, 1964
Mick Jagger, 1964
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!