НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Британският художник Насер Азам с нови творби след експедиция си до Антарктика (11.03.2010)
Вчера художникът и скулптор Насер Азам се завърна в Обединеното кралство, след като издържа температури от -30˚С и пребори ветрове по-силни от 100км/ч за да сътвори серия от мащабни картини, вдъхновени от Антарктида.

По време на своя девет дневен престой на континента (20 – 28 февруари), Азам създаде общо 13 картини, инспирирани от разнообразните замръзнали пейзажи. Творбите са рисувани на вън, използвайки специално създадени четки, платна и не замръзващи бои.

Работейки на момента, Азам изпълва серия от монументалните платна докато обикаля през ледена пустиня, замръзнало езеро, пещера и ледник. Картините са оставяни всяка нощ на открито за да може елементите да допринесат на композициите. В суровите условия на ледената пустош, поради силен вятър през нощта четири платна биват загубени. След специално организирана мисия за издирването им, два дни по-късно едно от изгубените платна е намерено.

Азам споделя: "Беше невъзможно да се подготвя напълно за този проект и нямаше как да прогнозирам колко тежки могат да бъдат условията, но успях да завърша по-голямата част от картините, които планирах и се надявам, че те притежават поне част от необикновената красота на Антарктида. Нямам търпение да бъдат представени в Лондон и други места по света".

За своето пътуване до Антарктика Азам се подготвяше с поредица от художествени проучвания във фризерите на магазин Billingsgate, Лондон. Експедицията бе придружена от оператор с цел мисията да бъде документирана.

По-късно през годината, антарктическите произведения на Насер Азам, ще бъдат изложени в международна обикаляща изложба.
 
Насер Азам в Антарктика
Насер Азам в Антарктика
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!