НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Намерена е картина на Пол Клее открадната преди повече от 20 години (26.03.2010)
Картината на швейцарския художник Пол Клее (1879-1940), която бе открадната от галерия в Ню Йорк през 1989 г. беше открита, благодарение на собственика на галерия в Монреал, Робърт Ландау, който предава произведението „Портрет в градината” ("Portrait in the Garden") на американските власти, след като търговец на картини от Флорида се опитва да му я продаде. Картината, изработена с гваш върху хартия, представя женска фигура, заобиколена от цветя.

"Веднага след като разбрахме, че въпросната картина е била открадната, се обадихме на национална сигурност във Вашингтон," каза Ландау пред Асошиейтед прес в сряда. "Ние не търгуваме с крадено изкуството."

Тогава щатските власти връчват творбата на Лондонския регистър за изгубено изкуство, който съдържа база данни за над 350,000 откраднати произведения.

Кристофър Маринело, изпълнителен директор на регистъра за изгубени изкуство, е впечатлен от постъпката на Ландау. "Той постъпи много благородно," каза Маринело. "Пожелаваме си всички търговци да бяха като него и да проверяваха преди да купят нещо".

Представителя на галерия „Marlborough”, Дженис Гарднър Сесил, каза, че картината с цена $ 100,000 сега е собственост на Марлборо и ще бъде предложена на търг.
 
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!