НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Семейството на принцеса Даяна предлага картина на Рубенс в аукцион на Кристис оценен на 30 милиона долара (06.04.2010)
Семейството на принцеса Даяна ще предложи на търг картина от фламандския майстор Петер Паул Рубенс, като част от аукцион оценен на стойност 30 милиона щатски долара, предназначен да подсигури финансовото бъдещето на имение Алторп.

Ърл Спенсър, братът на Даяна, е ръководител на имението и планира по-късно тази година да се ожени за трети път. Дияна, който бе омъжена за наследникът на престола принц Чарлз, почина при автомобилна катастрофа в Париж през 1997 година.

Акцентите от колекцията включващи картини, мебели, порцелан и картини дело на известният фламански бароков художник Рубенс и италианския майстор от 17-ти век Гуерчино.

Картината на Рубенс, " A Commander being armed for Battle" („Командир подготвящ се за битка”) е рисувана през 1613/14 година. Очаква се да бъде продадена за $ 12-18 милиона. Някои експерти смятат, че брадатият мъж от картината на Рубенс, гледащ към зрителя е император Карл V. Произведението е било в последния дом на семейството на принцесата, Алторп повече от 200 години и е признато за оригинал на Рубенс от водещи учени, каза „Кристис”.

"Тази великолепна работа на Рубенс е една от най-важните творби на художника, намираща се в частни ръце в Обединеното кралство, заяви Ричард Найт, международен съ-ръководител на „Кристис” за стари майстори и изкуство от 19-ти век.

"Това е една творба с качество на музеен шедьовър и ще предизвика широк международен интерес."

Аукциона ще бъде проведен на 6 юли 2010 година в Лондон.
 
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!