НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Тайният живот на растенията (28.04.2010)
Галерия “Number 35” в Ню Йорк представя нови скулптури на германския художник, живеещ и работещ в Дюселдорф - Мартин Швенк. Това е втората му изложба в галерията. Експозицията ще продължи до 28 май 2010 година.
Мартин Швенк е роден през 1960 г. в Бон, Германия. Учи в Академията за изкуство (Staatlichen Kunstakademie) в Дюселдорф, където в момента живее и работи. Излагал е своите произведения из цяла Германия.

В "Езикът на цветята" от 1929 г., Жорж Батай споделя своето виждане, че езика на цветята е противоречив: горната част на разстението се отличава със своята чистота и красота, докато в корена е изразено точно обратното, неговата мръсотия и разпространение. Батай посочва, че тъй като само горната част на разстението ще бъде включена в цивилизацията, неговата същност става лъжлива.

Тук идват и растителните скулптури на Мартин Швенк. “Растенията направени от силикон, гипс или акрилно стъкло повишават двойнствеността на цветето като показват само атрактивната му част. Докато изкуствените структури в произведенията на Швенк, поставят скулптурите му на половината път между природата и музея. Съчетаването на двете създава специфичната ексцентричност, така характерна за скулптурите на Швенк.
 
Martin Schwenk
Martin Schwenk
Martin Schwenk
Martin Schwenk
Martin Schwenk
Martin Schwenk
Martin Schwenk
Martin Schwenk
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!