НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Ролинг Стоунс: срещу стената (14.05.2010)
От 13 май до 3 юли в лондоската галерия „Scream” ще бъде представена една колекция от фотографии разкриваща сцени зад кулисите на "Ролинг Стоунс", дело на легендарните фотографи Дейвид Монгомъри, Роберто Рабан и Боб Груен.

Описания от списание „Q” като "автора на едни от най-емблематичните снимки на шейсетте години", Монтгомъри е един от най-почитаните фотографи от близката история. Кариерата му започва във „Vogue”, където отговарял за творческите снимки за 60-те и 70-те години, включващи Анди Уорхол, Жан Шримптън, Терънс Стамп и Джими Хендрикс. Неговите монохромни студийни снимки изложени във „Scream”, показват младите Стоунс през далечната 1971, годината в която записват албума „Sticky Fingers” (“Лепкави пръсти”). Тук Джагър, хванат от обектива на Монтгомъри, изглежда все още млад и невинен, докато Кийт Ричардс, обърнат с гръб към апарата, гледа нахално през рамото си, а косата му сочи на горе като пера на горд паун. Чрез своя достъп до групата Монтгомъри успява да улови импровизирани моменти в невиждани преди снимки, направени в един магазин в Челси.

Роберто Рабан започва своята кариерата в Ню Йорк, където неговите емблематични снимки на Ролинг Стоунс, Боб Марли, Джими Хендрикс и други рок идоли бързо му спечелват репутация на майстор в заснемането на образи. Снимките на Рабан, представени в тази изложба ясно доказват, че той е бил "свидетел на един невероятен сегмент от историята".

Боб Груен прави снимки на музикалната сцена в продължение на четиридесет години, снимки, които са спечелили световно признание. През 1971 г., Груен става личен приятел и фотограф на Джон Ленън и Йоко Оно, правейки снимки на техния делови живот, както и на интимни моменти от личния им живот. Докато обикаля турнета на големи рок звезди като Led Zeppelin, The Who и The Clash Гриен успява да заснеме спонтанни и откровени моменти на групите по време на турне, нещо което може да бъде постигнато единствено чрез дългогодишни лични приятелства с музикантите.
 
Mick  Jagger
Mick Jagger
Keith Richards
Keith Richards
Mick Jagger
Mick Jagger
Mick Jagger
Mick Jagger
Mick Jagger
Mick Jagger
Keith Richards
Keith Richards
Rolling Stones
Rolling Stones
Rolling Stones
Rolling Stones
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!