НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Предстои да бъде връчена годишната национална награда за живопис на името на Владимир Димитров – Майстора (26.01.2017)
Годишната национална награда за живопис на името на Владимир Димитров – Майстора ще бъде връчена на официална церемония на 1 февруари, от 12.00 ч., в  Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” в град Кюстендил.

Наградата се присъжда всяка година на един български художник за изключителните му постижения в изобразителното изкуство през изтеклата година и е учредена съвместно от Община Кюстендил и ХГ „Владимир Димитров – Майстора”, Министерството на културата на Република България и Съюза на българските художници.

Предложените  кандидати  за наградата са художниците:  Десислава Минчева, Димитър Генчев, Иван Димов, Иван Милев, Игнат Игнатов, Красимир Русев, Надежда Кутева, Николай Майсторов, Сашо Стоицов. На 18 януари 2017 г. бе проведено заседание на жури, избрано от УС на СБХ, за определяне на носителя на Националната награда за живопис на името на Владимир Димитров – Майстора. Журито разгледа всички постъпили предложения и дискутира реализираните през 2016 година от всеки автор самостоятелни изложби. След гласуване на два етапа журито определи следните номинации и носителя на  наградата.

Номинации:

Десислава Минчева за изложбата ù в галерия „Академия“ на ул. „Шипка“ № 1

Игнат Игнатов за изложбата му  „Живописта отвътре“  в галерията на ул. „ Шипка“ № 6

Надежда Кутева за изложбата ù  „Песента на цветовете“  в галерията на ул. „ Шипка“ № 6

Николай Майсторов за изложбата „100 икони х 100 сонета“ в галерия „Райко Алексиев“ на ул. „Г. С. Раковски“ № 125.

Името на избрания лауреат на наградата ще бъде обявено на официална церемония в деня на рождението на Майстора – 1 февруари в Художествена галерия „Владимир Димитров  – Майстора“  в град Кюстендил. 

.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!