НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Сотбис с първа изложба на открито в замъка „Съдли” (26.05.2010)
"Сотбис" обяви ново и интересно сътрудничество с „Sudeley Castle” (замъка „Съдли”) за осъществяването на една изложба на авангарден, съвременен дизайн. Експозицията ще бъде представената на територията на грандиозното имение от 28 май до 1-ви август 2010 година. Тя ще включва серии от уникати и произведения в лимитиран тираж, дело на водещи съвременни художници и дизайнери измежду които са Марк Куин, Лионел Скоччимаро, Пабло Рейносо, Марсел Вандерс, Юрген Бей, Уендъл Касъл, Роберт Щадлер, Винсент Дубург и Ингрид Донат, както и дизайнерските ателиета Studio Job („Студио Джоб”), Demakersvan („Демакерсван”) и Atelier Van Lieshout („Ателие Ван Лишоут”).

Акцентите ще включват редица работи изработени специално по поръчка: темпераментната „Огромна Съдли Пейка” (Huge Sudeley Bench) на Пабло Рейносо и закачливия „Гигантски Буркан” (Giant Jar) на Лионел Скоччимаро. Много други творби ще бъдат показани за първи път, включително „Проливната Кана” (Pouring Jug) на „Студио Джоб”, преплетените столове озаглавени „Lathe X” на Себастиан Бражковиц, възхитителения „Бон Бон Злато” (Bon Bon Gold) стол на Марсел Вандерс и фантастичната инсталация на Юрген Бей, „ЧаенДекорДеЛукс” (TeaSceneryDeLuxe). Цените ще варират от £ 10,000 до £ 250,000.

Разположен в покрайнините на Лондон, частично разрушеният „Sudeley Castle” процъфтява по времето на Тюдор, като дом на кралица Катрин Пар, но претърпява сериозни щети по време на Гражданската война. След възстановяването му през 1830 г., той става домакин на много от най-великите политици на Викторианската епоха. Днес „Sudeley” е дом на семейството на Лейди Ашкомб и Дент-Броклерст, които са посветени на възстановяването на двореца и неговите градините.
Vincent Dubourg Buisson
Vincent Dubourg Buisson
Pablo Reinoso,
Pablo Reinoso, "Huge Sudeley Bench"
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!