НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Двайсет картини на Модилиани обявени официално за фалшификати (16.01.2018)
Двайсетте картини, иззети от италианската полиция миналото лято от изложба на произведения на Амедео Модилиани, проведена в Генуа, са фалшификати, смята Изабела Куатрочи, независим експерт, назначен от италиански прокурори, за да оцени картините. Изложбата в "Palazzo Ducale" приключи три дни по-рано през юли месец, след като държавният прокурор на Генуа нареди да бъдат иззети 21 предполагаеми фалшификати.

Куатрочи заявява в писмен доклад, че "в термините на използвания стил и използваните пигменти", предполагаемите картини на художника от началото на 20-ти век са "грубо фалшифицирани". Тя допълва, че рамките идват "от страни от Източна Европа и Съединените щати и не могат да бъдат свързани с контекста или историческия период на Модилиани". Италианският колекционер Карло Пепи и историкът по изкуството Марк Рестелини базиран в Париж също са поставили произведенията под въпрос. Италиански съд ще разгледа констатациите на Куатрочи, която отказва да коментира повече.

Служителите на "Palazzo Ducale" заявяват в имейл, че дворецът е "пострадалото лице“. "Следователно ще поискаме възстановяване на щетите, нанесени от авторските права," заявяват още. Изложбата привлече повече от 100 000 посетители.

Според италианската информационна агенция Ansa трима души са обект на разследване, включително Масимо Витта Зелман, президент на компанията Mondo Mostre Skira, която организира изложбата на Модилиани. "Др. Зелман е сред заподозрените, но той не иска да отговоря, главно защото съобщенията в италианските вестници за разследването, което все още не е приключило, са просто слухове", заяви негов говорител.

Джоузеф Гутман, американски дилър, за който се твърди, че е заел част от спорните произведения, също се разследва. Той заяви: "Ние вярваме, че картините са автентични. Доколкото ни е известно, разследването на произведенията все още продължава и ние не сме в състояние да коментираме, докато разследването не приключи. Очакваме с нетърпение този въпрос да бъде решен бързо, за да могат произведенията да бъдат върнати на съответните им собственици. "

Кураторът на изложбата Руди Чяпини е третият заподозрян, но той не бе намерен за коментар. Пред италиански вестник той заявява, че информацията за рамките е абсурдна.

Междувременно кураторите на изложбата за Модилиани, която в момента е в Tate Modern в Лондон (до 2 април), заявяват, че са предприели всички необходими мерки, за да гарантират автентичността на произведенията. "За тази изложба вземаме картини, които присъстват в широко приетия каталог Raisonné от 1972 г. на Амброджио Церони, така че нямаме причина за безпокойство", казва съкураторът на Тейт - Нанси Айерсън. Каталогът на Церони, публикуван за първи път през 1958 г., се счита за еталон.

На 11 януари Джоузеф Гутман заявява, че картините са автентични, което се потвърждавало и от предишните им сертификати, научни анализи и включването им във важни изложби и публикации. 

With the Trip lock method there is no require to fret about h2o coming inside the Replica Watches. It fully seals the watch creating a new layer of safety. The Trip lock is displayed on the crown by three dots below the Rolex addwatch symbol on the crown. Just adhere to these methods and you will be a lot more self-assured in your purchase.

 
.
.
Изабела Куатрочи
Изабела Куатрочи
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!