НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Ай Вейвей с мащабно представяне в Лос Анджелис тази есен (31.07.2018)
 Китайският художник и активист засилва присъствието си в Калифорния с три изложби, стартиращи през една седмица, включително изложба на нови и ранни творби в новооткритото пространство на дилъра Джефри Дейт в Холивуд (Зодиак, 29 септември - 5 януари 2019 г.). Там творбите ще са на цени между 280 000 и 4,1 млн. евро.

Изложбата при Дейт, описана като "музейно-мащабна", ще бъде доминирана от новата конфигурация на Stools (2013 г.), състояща се от 5 929 дървени столове от династиите Минг (1368-1644 г.) и Цин (1644-1911 г.). Нова поредица „Зодиак“, произведена от лего – нов вариант на популярните бронзови животински глави на художника (Circle of Animals / Zodiac Heads, 2010) - ще се появи заедно с декоративни тапети, с изображения на камери за наблюдение (Това изглежда като лама, но е алпака, 2015).

Друга комерсиална изложба на работата на Ай е насрочена за 4 октомври в новото пространство UTA Artist Space в Бевърли Хилс. Художникът подписва договор с агенция United Talent, известна с представянето на холивудски екранни звезди, през 2016 г. "Експозицията ще се фокусира върху работата на Ай Вейвей с мрамор, включваща мащабна инсталация на неговата творба Cao (2014), която изобразява трева от мрамор ", казва говорител на UTA. Цените са неразкрити.

Ай Вейвей е проектирал и нов площад с площ 400 кв. метра, бивш обект за рязане на диаманти, построен през 1940 г., който е близо до централата на UTA. "Когато видя суровата бетонна фасада на новото пространство за художници на агенцията, подобно на студиото му в Пекин, художникът се съгласи да помогне да се оформи пространството в Бевърли Хилс с изключителна дизайнерска концепция", се казва в изявлението. Предишното пространство за художници на UTA е разположено в центъра на квартала Бойл Хайтс, който е бил засегнат от вълна протести срещу джентрификацията в района.

Изложбата в неправителствената Фондация "Марциано Арт" (Life Cycle, 28 септември-3 март 2019 г.) ще засили очакването към следващите търговски начинания. Според говорител на фондацията основната част от цикъла "Живот" (2018 г.), която за пръв път се показва, отговаря на проблема със световната бежанска криза. "Тя е подобна на миналогодишната инсталация „Закон за пътуването“, направена от каучуково PVC, с изключение на това, че това произведение е изработено от бамбук. Съществуват и препратки към свободата на словото и към древните китайски занаяти ".

Как ще бъдат приети всички изложби, остава да видим, но някои арт критици поставиха под въпрос дали такова пренасищане е добър ход. "Неговият подход към проектите оставя повече възможност не само за критика на мотивите му, но и рискува „свръхекспозиция“. Понякога повече не винаги е по-добре ", пише Джесика Холмс.

.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!