НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Банкси изненадан от "своя" изложба в Москва (21.08.2018)
 В своя Instagram уличният артист е публикувал част от кореспонденцията си с потребител, който е изпратил снимка от изложба на Банкси със знамето на фасадата на Централния дом на художниците в Москва. Банкси заяви, че изложбата е организирана без негово съгласие. Фенът също съобщава на графити художника, че билет за изложбата струва £ 20 (около 1700 рубли). В действителност, билетите струват 550 рубли през седмицата и 650 рубли в почивните дни, което е около £7.6). Художникът заявява, че той никога не взима пари за да покаже произведенията си. Същото важи и за Стив Лазаридис - търговец, който представя Банкси от началото на кариерата му и провежда изложбата Banksy, Greatest Hits 2002-2008 в галерия Lazinc галерия в Мейфеър в Лондон, която тече по едно и също време с тази в Москва. 

Организаторът на експозицията на Бански в Русия, Александър Начкебия казва, че тя не твърди, че е договорена с художника. "Освен това, във всички интервюта, ние говорим за факта, че нашата изложба може да предизвика неговата негативна реакция", - каза той пред ТАСС. Официалният акаунт на проекта заявява, че изложбата е съставена от "произведения, принадлежащи на частни колекционери ", които имат право да показват работите на художника в изложби". "Ние сме представили само творби с разрешение - без графити от стени, отрязани против волята на Банкси" – казват още организаторите.

Самият художник, изглежда, също няма претенции. На предложението да направи изявление, той казва, че е трудно да говори с други хора за експозицията и копирането на произведения без разрешение. Може би Банкси има предвид анонимността си.

Изложбата представя 100 творби на художника, но оригиналните, които съществуват в едно копие са едва няколко. Експозицията е изпълнена основно с графики, фотографии и мултимедийни материали за живота и работата на Банкси.

Организаторите очакват изложбата в Москва да стане най-популярната и към момента на затварянето й а регистрират 300 хиляди посетители.
 
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!