НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Позовавайки се на "бързо развиващите се" връзки, руският фонд ще представи изложба в Саудитска Арабия (23.10.2018)
Руският фонд за директни инвестиции (РФДИ) обяви, че ще представи изложба от Държавния руски музей, Санкт Петербург в Саудитска Арабия заедно с делегацията от представители по време на бъдещата инвестиционна инициатива в Рияд следващата седмица.

"Като част от форума, РФДИ в сътрудничество с руския музей ще представи изложба от творби на велики руски художници от 20-ти век - Василий Кандински и Павел Филонов", се казва в съобщение на фонда. То отбелязва, че фондът наскоро се присъедини към петролната компания Сауди Арамко в организирането на концерт в Саудитска Арабия на руския Мариински оркестър, който се проведе от маестро Валери Гергиев.

Изявлението идва докато ръководители и правителствени служители от други държави продължават да се оттеглят от конференцията в Рияд заради убийството на журналиста Джамал Кашоги.

Изпълнителният директор на РФДИ Кирил Дмитриев цитира "бързо развиващите се" отношения между Русия и Саудитска Арабия. Той твърди, че Саудитска Арабия "провежда процес на реформи, който е важен не само за региона на Близкия изток, но и за целия свят". Конференцията, наречена "Давос" в пустинята, се провежда на 23-25 ​​октомври. По-рано тази седмица Михаил Пьотровски, директор на Музея Ермитаж в Санкт Петербург, беше цитиран от вестник "Комерсант", че планира да присъства.

Принц Мохамед бин Салман се срещна с Путин през юни, когато дойде в Москва за откриването на Световното първенство по футбол на 2018 г. През 2017 г. бащата на принца, крал Салман, направи първото посещение в Русия на саудитски монарх. Седмицата на саудитската култура се проведе в Москва, за да съвпадне с посещението.

.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!