НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Ново пространство в Берлин ще представя китайско съвременно изкуство (04.12.2018)
Times Art Center Берлин (TACB) e ново експериментално пространство за съвременно изкуство от Китай, което бе открито за публиката на 30 ноември 2018 г. През последните години, изкуството създадено в Китай от художници както от Китай, така и от чужбина, се превърна във важна част на световната художествена сцена. Сега, този процес ще бъде отразен и в Берлин. Като асоциирана организация на известния музей Гуандун Таймс, Гуанджоу в Южен Китай, TACB е създадена с тази мисия.

TACB ще представи част от китайския художествен свят, който е изключително важен, но все още е по-слабо известен на запад и недостатъчно представен на световния пазар на изкуство, а именно експерименталната сцена. Първата изложба е от три части "The D-Tale", видеоизкуство от делтата на Перлената река се курира от HOU Hanru и художествения директор на TACB, Кси Бей.

Като артистична институция с нестопанска цел, TACB цели да улесни културните разговори между Азия и Европа чрез сътрудничество между художници, куратори, интелектуалци и институции, базирани в Берлин. TACB функционира като независима и самоуправляваща се организация и ще реализира редица изложби, изследователски проекти, комисии, прожекции, дискурсивни събития, като подпомага местни художници и публикации. Тя е експериментално пространство и платформа, ориентирана към научните изследвания.

TACB ще изследва нови модели на културни миграции в Европа и света от гледна точка на азиатска институция за съвременно изкуство. В дългосрочен план организацията ще се съсредоточи върху три основни области: първо, тя се стреми да изгради критични и интелектуални рамки за представяне на китайското съвременно изкуство в Европа и предлагане на изследователски резиденции за китайски художници. Освен това тя ще сътрудничи с местни художествени институции и културни продуценти под формата на изложби, дискурсивни събития и изследвания. Трето, тя ще работи за улесняване на транснационалния обмен и за преодоляване на интелектуалния и артистичен диалог между Азия и Европа.

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!