НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Преобразеният TEFAF Маастрихт се отличава като световен лидер на арт пазара (05.03.2019)

TEFAF Маастрихт отдавна се отличава като ненадминат панаир за изкуство и антики. Тази година TEFAF въведе нова, по-прозрачна процедура за подбор на изложители, в резултат на което редица нови дилъри бяха поканени да вземат участие в панаира. От 279 изложители, участвали в TEFAF Маастрихт 2019, 40 са нови за изложението. Въздействието на това решение е съживен панаир, който остава несравнима атракция за частни колекционери, музейни куратори, меценати, професионалисти в областта и любители на изкуството от цял свят. TEFAF Маастрихт 2019 ще се проведе в MECC (Изложбен и Конферентен Център в Маастрихт) от 16 до 24 март 2019 година.

От всички секции на панаира, TEFAF Modern ще има най-голям брой нови изложители, с участието на 13 нови изложители, някои от които планират да представят щандове само за един артист. Парижките търговци kamel mennour (щанд 527), например, се фокусират върху работата на Уго Рондинон (р. 1963), а щандът им е пример от най-високо ниво за използването на камъка в съвременното изкуство. Акценти от щанда включват Cordial (2017) и The Faithful (2019), които са изработени от син камък и неръждаема стомана.
 
Наред с това, Sprüth Magers (щанд 502) подчертава работата на немския концептуален художник Розмари Трокел (б. 1952). Трокел започва да набира популярност в Кьолн през 80-те години и работи с различни материали, включително вълна, бронз и намерени предмети. Експозицията в TEFAF Маастрихт осветява нейните керамични творби, много от които са най-новите й произведения.
 
Матиас Расторфер, главен изпълнителен директор на Galerie Gmurzynska (щанд 404), чиято галерия се завръща на TEFAF Маастрихт за първи път от 17 години, отбелязва, че „във време, когато цените на модерния и съвременния пазар са толкова високи, необходимостта от ценители става още по-важна.“ Основната тема на неговото представяне е диалогът с абстракцията от 20-ти век, който демонстрира въздействието на ранните фигуративни творби, движещи се към абстракция в началото на 20-ти век. Акцент на щанда ще бъде молива, индийското мастило, акварела и колажа на хартиени произведения, например творбата Métamorphose, 1936, от Хуан Миро (1893 - 1983).
 
TEFAF Paintings предоставят богата секция за посетителите, които искат да изследват изкусителни произведения на изкуството, от старите майстори до ранните модерни шедьоври. Ричард Грийн (щанд 302) отбелязва творчеството на баща и син - Камий и Лусиен Писаро в специална изложба на щанда си. Изтъквайки фамилните връзки с Франция и Великобритания, както и с импресионистките и пост-импресионистичните движения, изложбата отразява неоспоримото влияние на тези двама художници. Произведенията включват „Ябълки върху покривка за маса срещу прозорец с дантела“ (1885 г.) от Лусиен Писаро (1863 - 1944) и Dans le pre en automne a Eragny (1901) от Камий Писаро (1830 - 1903).
 
За първи път в TEFAF Маастрихт 2019, изложител включва в представянето на щанда си виртуалната реалност. Daniel Crouch Rare Books (щанд 264) в TEFAF Antiques планира да предложи на посетителите на панаира шанс да влязат в картите му чрез Oculus Rift. Галерията ще донесе половин дузина очила и слушалки и ще предложи виртуални обиколки на първата отпечатана карта на Амстердам, дърворезба от 1544 г. от Cornelis Anthonisz (1499 - c.1557), в допълнение към монументалната стенна карта на Мишел-Етиен Турго (1690 - 1751) от Париж. Оригиналите на двете карти също ще бъдат на разположение за продажба. Всяка сесия на виртуална реалност ще продължи 3 минути и ще включва информация за картите. 
 
The rolex replica Yachtmaster II will be an incredible piece which baby applies to about $15k being an original so make certain you realize this detail too when you are going for this. Take a look at more photos from various angles and tell me the way you enjoy it. I believe it’s a awesome piece overall and certainly a brand new look from Rolex Submariner Replica watch. Wishing we’ll see increasingly more of those models within a long time and i believe we’ll see some more recent other models from Rolex watch the coming year too.
 
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!