НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Christie's ще предложи колекцията на Рон и Даян Дисни Милър (15.10.2019)
 Картини, рисунки, произведения върху хартия и скулптури от колекцията на Рон и Даян Дисни Милър ще бъдат предложени в редица търгове на Christie's през ноември.

В чест на благотворителната традиция на семейство Дисни, започнала с бащата на Даян, Уолт Дисни, приходите от продажбата ще са от полза за едноименния благотворителен фонд.

В колекцията са представени творби на художници като Ричард Дибенкорн, Милтън Ейвъри и Уейн Тибо, които са свързани с компанията на Уолт Дисни. Тибо дори е чирак в студията на Уолт Дисни като аниматор, рисувайки герои като Гуфи, Пинокио ​​и Джини Крикет, което повлиява на стилизирания му реализъм по-късно в торчеството му.

Мики Маус дело на Тибо от 1988 г., който дава нов живот на световно обичания емблематичен анимационен герой с удебелени цветове и форми, ще бъде предложен по време на продажбите на Christie's в Ню Йорк на следвоенно и съвременно изкуство на 13 ноември, с оценка между 400 000 долара и 600 000 долара. Тази продажба ще финансира програми в семейния музей на Уолт Дисни в Сан Франциско.

Ocean Park # 108 на Дибенкорн е една творба от серията, които художникът продължава в ателието си в квартала Оушън парк в Санта Моника, Калифорния, повече от 20 години. Очаква се произведението от 1978 г. да достигне цена между 7 и 9 милиона долара на 13 ноември.

Продажбата на Ocean Park # 108 и други творби част от колекцията, която включва и произведения на изкуството от Анри Матис, Уинслоу Омър, Андрю Уайет, Рой Лихтенщайн и други, ще финансира допълнителни каузи, които семейството подкрепя. Бенефициентите включват института Джейн Гудол, тръстът HALO, младежкия оркестър на Лос Анджелис и филхармонията в Лос Анджелис.

Страстта на Рон и Даян Дисни Милър към изкуството е илюстрирана от изключителната им колекция, която се разпростира в различни категории“, казва в изявление Барет Уайт, ръководител на отдела за следвоенно и съвременно изкуство на Christie's. „Тясната връзка на Даян с нейния баща Уолт Дисни е очевидна в погледа й на колекционер и нейната отдаденост на благотворителните каузи.“

Единственото биологично дете на Уолт Дисни, Даян Дисни Милър умира през 2013 г. на 79-годишна възраст, докато съпругът й Рон Милър, който беше президент и изпълнителен директор на The Walt Disney Co. от 1978 до 1984 г., почина през февруари на 85 години.

 

Общо 40 лота от колекцията на семейството се очаква да донесат 14 милиона долара, съобщиха от аукциона. Някои творби ще бъдат продадени по време на продажбата озаглавена American Art в Ню Йорк на 20 ноември.

Акцентите на колекцията ще бъдат публично показани в галериите на Christie's в Лос Анджелис от 15 до 17 октомври и в Сан Франциско от 22 до 25 октомври.

Рон и Даян Дисни Милър
Рон и Даян Дисни Милър
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!