НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
V&A стартира нова глобална инициатива за запазване на културни проекти по целия свят (03.12.2019)
 Днес V&A обяви старта на нова иновативна глобална платформа, позволяваща на хора и организации, стоящи зад ключови проекти за културно наследство, да се свързват с потенциални спонсори, сътрудници и експерти.

Създадена като част от програмата "Култура в криза" на V&A, платформата е първата по рода си  и е с напълно безплатен достъп за публикуване на предстоящи проекти. Порталът ще се превърне в най-голямата и достъпна база данни за опазване на културното наследство.

Порталът дава възможност на потребителите бързо и лесно да регистрират своите проекти по  опазване на културното наследство, използвайки стационарен компютър или мобилно устройство,  което ги прави достъпни и лесни за търсене по целия свят. Когато търсите в базата данни за  съществуващи проекти, функцията за бързо интелигентно търсене позволява на потребителя да търси и филтрира по тип проект, местоположение и други специфични критерии. Това позволява синергия между проекти и предлагане на възможности за проучване на бъдещи колаборации.

Независимо дали заради конфликт, престъпни действия или природни бедствия, унищожаването на културното наследство по света е продължаваща и развиваща се криза. И все пак, произлизащите от това унищожение проекти са много ценни, тъй като се стремят да  популяризират, защитават и съхраняват наследството в безбройните му форми.

Тристрам Хънт, директор на V&A, заяви: „Този ​​безплатен дигитален ресурс и нашата програма "Култура в криза" са демонстрация на постоянния ангажимент на V&A да защитава световното културно наследство и да подкрепя общностите, които търпят културни загуби. Много се радваме да стартираме този нов портал и се надяваме той да се превърне в най-голямата и достъпна база данни за проекти за опазване на културното наследство."

Повече от пет години програмата "Култура в криза" на V&A обединява хора, които имат общ  интерес да защитават културното наследство като предоставя форум за обмен на информация,  вдъхновява и подкрепя дейности и повишава обществената информираност. Порталът „Култура в криза“ представлява нова линия на програмата и е демонстрация на постоянния ангажимент на  V&A в тази област.

За да се регистрирате или да намерите допълнителна информация, лица и организации можете да посетите
www.cultureincrisis.org
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!