НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Открадната в Одеса картина на Караваджо бе намерена в Берлин (28.06.2010)

Шедьовърът „Залавянето на Христос” от Караваджо, откраднат от украински музей през 2008, беше намерен в Берлин, съобщи Ди Велт (Die Welt). Картината от 17ти век, известна още с името „Целувката на Юда”, бе открадната от Музея за Западно и Източно изкуство в Одеса. Крадците са възнамерявали да я продадат на германски арт колекционер. Шедьовърът „Залавянето на Христос” от Караваджо, откраднат от украински музей през 2008, беше намерен в Берлин, съобщи Ди Велт (Die Welt). Картината от 17ти век, известна още с името „Целувката на Юда”, бе открадната от Музея за Западно и Източно изкуство в Одеса. Крадците са възнамерявали да я продадат на германски арт колекционер. Полицията в Германия е задържала трима украинци и един руснак, съобщи немският вестник, в момента, когато се опитвали да предадат картината на купувача.


Шедьоворът бил донесен в Одеса в началото на 20ти век. Дълго време се е смятало че това е копие по Каравждо. През 2005 обаче картината участва в изложба в Испания, където експерти успяват да докажат, че тя е автентично произведение на Караваджо. До този момент никой не посягал на „Залавянето на Христос”, но само три години след разкриването на истинския й автор, творбата бе открадната от музея в Одеса.

Произведението се оценява на няколко десетки милиона евро, според някои експерти може да стигне и 100 млн.

 

 

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!