НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
BRAFA с обещание да очарова и успокои през 2022 (29.10.2021)
Панаирът на изкуствата в Брюксел ще се проведе през януари 2022 г. В него ще участват 134 галерии от цял ​​свят, както и скулпторът Арне Куинз, който обеща да го превърне в празник.

Един от най-старите арт панаири в света, Брюкселският панаир на изкуствата BRAFA обяви датите за следващото 67-мо издание: то ще се проведе от 23 до 30 януари 2022 г. Участието си в него потвърдиха 134 галеристи от различни страни по света, като преобладаващите са от Европа.

В началото на тази година, поради ковид ограниченията, панаирът се проведе онлайн и във формат „BRAFA в галериите“, показвайки различните галерии онлайн. Догодина събитието се завръща в изложбения център Tour & Taxis в Брюксел. Панаирът се сдоби и с няколко нови участници, но гръбнакът остава същият, което организаторите смятат за допълнително доказателство за безупречната му репутация и актуалност.

BRAFA наистина има своя собствена много забележима индивидуалност. Както цялата експозиция, традиционно украсена със свежи цветя, така и отделните щандове винаги изглеждат луксозно, но без излишна пищност. Поради факта, че хронологичната рамка на изкуството, което се представя на панаира, не е ограничена от нищо (изкуството е от древността до настоящето), а подборът както на участниците, така и на отделните произведения е доста строг, се получава ясна и привлекателна картина от цялото това разнообразие, изпълнено с изненади. Към всичко това се добавя и специалната хедонистична белгийска атмосфера. А организаторите, както и целият свят, изнервен от пандемията, ще обърнат дори повече внимание от обикновено на предстоящото събитие. „Разбираме, че ни предстои едно уникално преживяване. И за нас е важно, от една страна, да се успокоим, а от друга, да очароваме“, казва Харолд Т'Кинт де Роденбеке, президент на панаира, на онлайн пресконференция.

Вероятно, именно желанието да развеселят посетителите е играело основна роля в избора на почетния гост на панаира. Обикновено това е някакъв съвременен художник - през 2018 г. почетен гост бе Кристо, през 2019 г. - дуетът на Гилбърт и Джордж. Този път бе поканен белгийският скулптор и художник Арне Куинзе. Вдъхновявайки се от естествените форми, по-специално от цветята в градината му (любимото цвете на художника е лупина), той рисува весели платна и конструира гигантски цветни скулптури от дърво или метал, които трябва да накарат човек да се замисли какво място заема той в света. На панаира Арне Куинзе ще покаже полиптих на тема четирите сезона, графика, монументална скулптура и мултимедийни инсталации. Освен това килимът в панаирния павилион ще бъде създаден по негов дизайн.

Арне Куинз
Арне Куинз
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!