НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Заляха с боя стенописа с дърво на Банкси само след два дни (22.03.2024)

В понеделник Банкси потвърди в Инстаграм, че стенописът с фигура на жена с пръскачка със зелена боя е негов след редица спекулации за авторството. Пръските зелена боя "заместват" липсващите листа на орязаните клони на дървото, което се намира пред стената с творбата, която стотици хора се струпаха да видят.  Два дни по-късно – в сряда сутринта, произведението на изкуството осъмна с пръски бяла боя.

От лондонския район Ислингтън, където се намира композицията, заявиха, че е "тъжно", че графитът е "обезобразен" по този начин. Оттам обясниха също, че се водят разговори със собственика на сградата, "за да може всеки да се наслади на произведението на изкуството, като същевременно го защити".

Временни мерки са предприети, сред които поставяне на бариери и патрули. Освен това се обмисля и поставянето на камери за видеонаблюдение, отбелязва АФП.

 

През декември миналата година предишна творба на Банкси, изобразяваща три военни дрона върху знак "Стоп", беше открадната в британската столица, малко след като се появи. Впоследствие бяха арестувани двама мъже, припомня АФП.

 

.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!