НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Картина на Ван Гог открадната посред бял ден (23.08.2010)
Според британския информационен източник BBC тази събота в музея „Махмуд Халил” в Кайро беше открадната картина на Ван Гог на стойност 50 милиона долара.

По късно същия ден двама италианци са били задържани на летището от местните власти в подозрение, че те са крадците, но по-късно се оказва, че това е грешна информация, твърди египетският министър на културата Фарук Хосни.

Платното е с размери 30х30см и носи две имена „Макове” и „Ваза с цветя” и е била изработена през 1887, три години преди смъртта на художника (1990г.).

Това е втората кражба на тази картина от същия музей. Първата е била през 1978г. и е била намерена 10 години по-късно в Кувейт. Подробности по тогавашното откриване на картината липсват.

Музеят „Махмуд Халил” е построен през 1930г. от египетския политик със същото име и притежава творби на Моне,Реноар и Дега."Макове" или "Ваза с цветя" на Ван Гог
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!