НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Питър Грийнауей осветява „Тайната вечеря” на Леонардо (25.08.2010)
Светлинната инсталация на Гринауей използва  „клонинг” с реални размери на „Тайната вечеря” и купола на църквата „Санта Мария деле Грацие” в Милано. Това ще бъде първото представяне пред публика на визуалната творба, съобщи artdaily.

След стартирането на проекта „Девет класически картини” на известния режисьор и визуален артист Питър Грийнауей със светлинно шоу върху Рембрадовата „Нощна стража” в амстердамския Райксмузеум следва светлините на Грийнауей да заиграят по „Тайната вечеря“ на Леонардо Да Винчи в галерия „Park Avenue Armory” в Ню Йорк.

От 2 декември 2010г. до 6 януари 2011г. зрителите ще могат да се насладят на нова визия на един от най-популярните шедьоври в изкуството. Манипулирайки със светлина, звук и театрална илюзия, Грийнауей създава серия от динамични аудио-визуални пространства, които провокират зрителя да види с друго око великолепното произведение на Леонардо.

Роденият в Уелс и живеещ в Амстердам Питър Гринауей е известен у нас с филмите си „Записки под възглавката” и „Готвачът, крадецът, неговата жена и нейният любовник” - ленти, които изследват насилитето и секса.

Проект от същата поредица („Девет класически картини” ) е „Сватбата в Кана“ (The Wedding at Cana) на Паоло Веронезе състоял се на Венецианското биенале през юни 2009г.


"Тайната вечеря" на Леонардо да Винчи предсатвена от Питър Грийнауей

"Тайната вечеря"
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!