НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Между 19 и 23 януари 2011г. в Лос Анджелис ще се проведе шестнадесетото годишно издание изложението за изкуство The Los Angeles Art Show (LAAS) (29.12.2010)
Изложението за изкуство в Лос Анджелис е най- представителното и най- важното арт събитие организирано в рамките на Западните Съединени Щати. Събитието ще се проведе от 19 до 23 януари в LACC- Конгресния център на L.A., който помещава много от културните събития, случващи се в града през последните години.
В рамките на тазгодишното Арт изложение на Лос Анджелис ще бъдат представени хиляди произведения на изкуството от цял свят. Ще бъдат експонирани и световноизвестни творби част от различни периоди и направления в изкуството: старите европейски майстори, антично и съвременно японско изкуство, импресионизъм, модернизъм, немски експресионизъм, съвременното изкуство. Цените на експонираните произведения варират от $500 до над $ 50 000.
Изложението на изкуство в Лос Анджелис е създадено, за да подпомогне позицията на града като една от класните световни арт дестинации. Успехът на LAAS 2010 доказа престижния статут на арт събитието. Изложението от 2010 привлече около 40 хиляди арт любители, колекционери, световно известни куратори и художници. С оглед на това, че в събитието ще бъдат включени множество международни галерии, LAAS 2011 ще бъде и образец за тенденциите на пазара на изкуството в Азия, Латинска и Южна Америка. Изложението ще придобие особено голямо международно влияние и поради включването на 24 града, чиито галерии ще представят дъщерни на изложението програми от арт събития. За дъщерните градове на изложението за изкуство в Лос Анджелис ще бъде организирана специална изложба, включваща работи на 24 световноизвестни творци.
Тазгодишното изложение в L.A. поставя особен акцент в своята програма върху изложбата „Китай днес” и върху развитието на китайското съвременно изкуство като цяло. Специалната изложба ще представи азиатското съвременно изкуство чрез китайския „Музей за изкуство 53”. Той е  първият частен музей за съвременно изкуство в град Гуангзоу, Китай. Въпреки, че е построен с подкрепата на китайското правителство, мисията на музея е да подкрепя независими творци, развиващи се в областта на съвременното изкуство. В изложбата ще бъдат представени известни китайски съвременни автори като Фенг Фенг, Лиу Кинг- Йан, Куин Джин.
Повече от 20 галерии от Китай, Тайван и Корея ще участват в изложението. Изложбите, представящи азиатското съвременно изкуство ще бъдат съпътствани от публични лекции и кино прожекции.
Арт изложението през 2011 година ще представи и водещи галерии и автори от Латинска Америка. Ще вземат участие престижни галерии от Уругвай, Куба, Венецуела и Испания.
В тазгодишното изложение на изкуството в Лос Анджелис ще бъдат представени и европейски галерии от Великобритания, Холандия и Испания. Също така европейското изкуство ще бъде експонирано и от водещи американски галерии, специализирани в представянето му.
В рамките на изложението ще бъде представена изложбата на световно известния фотограф Хенри Картие- Бресон. Името на изложбата е „Рядко/ Невиждано”, а куратор е Питър Фетерман. Ще бъдат показани 35 фотографии на Анри Картие- Бресон, които ще бъдат отпечатани и показани за първи път на вниманието на зрителите. Авторът е известен като баща на модерната фотожурналистика. Също така той е майстор на така наречената „непринудена” фотография и спомага за развитието на „уличната фотография”. Представените фотографии ще покажат култови кадри като: Коронацията на крал Джордж VI; погребението на Махатма Ганди; края на китайската гражданска война и възхода на Мао и Народна република Китай.
 
В рамките на изложението в Лос Анджелис ще бъдат осъществени още много арт събития, които ще бъдат достъпни за зрителски интерес между 19 и 23 януари 2011 година.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!