НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Произведения от Мат Колишал, Трейси Емин и Паула Рего на изложба в лондонски музей до 9-ти май 2010 (29.01.2010)

Изложбата обединява тези трима забележителни автора за първи път. Всеки от тях е международно известен с произведенията си в отговор на болката и страданието, свързани с аспекти от детството, майчинството, аборта и загубата. Излагащи заедно в уникалната и интимна среда на Foundling Museum (Музея на изоставените деца), художниците са ангажирани в драматичен визуален диалог, свързан с историята и темите на музея, който е първият дом за изоставени деца във Великобритания. Изложбата ще включва картини, произведения върху хартия, външни и вътрешни инсталации, както и творби от бронз.

Паула Рего израства със семейство си в Португалия. В изложбата тя представя нова голяма работа, съчетавайки няколко картини под формата на олтар с фигури на изоставени деца в естествен размер в завладяващата инсталация " Oratorio". Седем от подготвителните рисунки към нея също ще бъдат изложени, заедно с други седем произведения върху хартия от Трейси Емин. Те са част от нейната най-нова книга „Хиляда Рисунки”.

В представянето си Трейси Емин включва и части от нейната серия "Бебешки нещата”, представляваща захвърлени бебешки артикули отлети в бронз. Поредицата, показана за първи път на Фолкстоун триенале през 2008 г, насочва вниманието на публиката към темата за тийнейджърката бременността. В допълнение, Емин показва и творбата си от син неон, която участва в екстериора на британския павилион на Венецианското биенале през 2007 г.

Също толкова провокираща е и поредицата фотографии на Мат Колишал изобразяваща индийски деца от улицата с декори от осемнадесети век.

Тази уникална изложба продължава започнато от Уилям Хогарт, който през осемнадесети век кани водещи художници да покажат новите си творби в музея с цел повишаване на осведомеността за слабите страни на обществото по отношение на уязвимите деца и майки.

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!