НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Изложба на Боб Дилън в Лондон (15.02.2010)
Лондонската галерия „Halcyon” представя една изключителна изложба на първите живописни платна на Боб Дилън, изработени на базата на рисунки и скици направени в периода 1989 г. – 1992 г. Тези картини са големия финал на серията „Drawn Blank” и свидетелство за творческия прогрес на художника: от рисунки до работи върху хартия и най-накрая върху платно. Изложбата предоставя уникална възможност да се видят първите оригинални произведения на изкуството на една истинска легенда.

"Аз просто рисувах това, което ми беше интересно. Редици от къщи, овощни градини, всичко може да привлече вниманието ми. Мога да взема една купа с плодове и да я превърна в драма за живота и смъртта. Смятам, че жените са могъщи фигури, така че ги изобразявам по този начин.

Пол Грийн, председател на Галерия „Halcyon”, коментира: "Тези картини са кулминацията на всичко, което Дилън е направил досега в серията „The Drawn Blank” и говорят за нов етап в творчеството на художника.

Изложбата може да бъде разгледана до 10 април 2010 година.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!