НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
„Сотбис” ще проведе търг със съдържанието на Albemarle House оценявано на над 13,5 милиона долара (19.02.2010)
Аукционна къща „Сотбис" съобщи, че ще проведе търг на изящните и декоративни изкуства със съдържанието от Albemarle House, разкошният дом на винаря и филантроп, Патриша Клуге. Двудневният аукцион ще бъде проведен на 8 и 9 юни в помещенията на къщата, намираща се във Вирджиния, САЩ. Albemarle House е 45-стайно английско провинциално имение, считано за една от най-важните резиденции създавани някога в Америка от „Златния век” насам. Колекцията на г-жа Клуге от няколко стотин изключителни грузински мебели, декоративни предмети и картини се оценява на над 13,5 милиона долара.

Г-жа Клуге ще остане в своя дом в Чарлотсвил, Вирджиния, където живее вече почти 30 години и ще продължи своите задължения като собственик на имение Клуге, включващо винарна и лозе. След продажбата на Albemarle House и търгa на съдържанието му,нейните бъдещите планове включват създаването на нов дом върху собствеността й в Чарлотсвил, който ще бъде построен и декориран в стил, напълно различeн от този на Albemarle, отразявайки променения й вкус и по-опростения й начин на живот. Г-жа Клуге смята да продължи да развива винарската изба, която е една от най-големите и най-влиятелните в щата Вирджиния, като също така възнамерява и да пътува повече, за да може да се наслади и на другите си домове.
 
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!