НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Повече от 500 от най-добрите плаката в света ще бъдат предложени на аукцион (16.04.2010)
В неделя, 2 май, по време на 50тия подред търг на „Poster Auctions International” („Международен Търг на Плакати”) в Ню Йорк ще бъдат предложени повече от 500 много редки и качествени плаката в стиловете Арт нуво и Арт деко. Тъй като търга е Златен юбилей за аукционната къща, ще включва само най-добрите и значими плаката в света, събрани от някои от най-престижните частни колекции по целия свят.

Началото търга ще започне със селекция от над 40 редки автомобилни плаката. Те включват от класическите реклами за автомобилите на Крайслер и Бугати до рекламни съобщения за началото на състезания в Монако и Льо Ман. Веднага след този раздел следват три специални категории, включващи някои от най-добрите примери за исторически авиационни плакати, постери върху коприна, както и изключително редки плаката на Бъфало Бил.

Стилът Арт Деко има много силно представяне на аукциона. Оглавен е от една от най-големите колекции събирани някога с творби на немския експресионист Уолтер Шнакенберг, включваща произведенията „Odeon Casino”, „Erry and Merry”, и „Regina Palast Hotel”. Другите по-интересни творби издържани в този стил са „Kaffee Hag” на Лудвиг Холвеин, „Tabarin” на Пол Колин, Джо Алекс, и Андре Рено, „Cote d'Azur” на Касандра, две плаката от серията „Palace Hotel”, дело на Емил Кардино и постерите на Чарлз Люпот, „St. Raphael”, „Monsavon” и „Grieder-Zurich”.

Допълните акценти включват впечатляващи предложения от някои от най-известните майстори на стила Ар Ново. Над 30 творби от бащата на плаката, Жул Шере, 15 работи от Капиело, 18 плаката от Муха и десетки италиански класически модни плаката.

Предизвикващи интерес са и плаката за тенис първенство през 1923 г., един много рядък Худини и съветски плакати от Ленин до Сталин.
 
Walter Schnackenberg
Walter Schnackenberg "Erry and Merry"
Hohlwein,
Hohlwein, "Kaffee Hag"
Paul Colin
Paul Colin "Tabarin"
Cardinaux
Cardinaux "Palace Hotel"
Cardinaux
Cardinaux "Palace Hotel"
Loupot
Loupot "Monsavon"
Loupot
Loupot "Grieder-Zurich"
Italian fashion poster
Italian fashion poster
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!